Omenavaras

30.08.2021

Omenavaras


Syksy tulee ja omenat kypsyvät. Alkukesällä aloitettu maalaus Omenavaras alkaa olla ajankohtainen. Paljon on vielä tekemättä taustan ja norsun suhteen. Osaset alkavat kuitenkin olla kohdallaan lopputyöstöä varten. Taustan mittakaavaa mietittiin ja muutettiin viime viikolla. Etualan omenapuun runko oli aiemmin liian suuri ja turhan edessä. Rungon kavennuksen jälkeen puu tuntuu nyt istuvan paremmin puutarhaan ja samalla norsun mittakaavaa asettui paikalleen.

Olen mieltynyt soikeisiin ja pyöreisiin kehyksiin. Tilasin niitä aikoinaan sukulaispuusepän kautta aivan muuta tarkoitusta varten. En edes muista mihin maalauksiin ne olivat alun perin tarkoitettu. Sen sijaan olen käyttänyt niitä eri maalausssarjoissa teoksiin, joihin tuntuu sopivan nimenomaan soikea tai pyöreä kehys. Uusimmassa teossarjassa olen käyttänyt ainoastaan niitä.

Kohta puutarha kokee taas dramaattisen muutoksen kun puut karistavat syksyn myötä lehtensä. Olen maalannut Omenavarasta suoraan ikkunasta näkemäni maiseman perusteella. Kohta tulee hoppu, jos haluan maalauksen valmiiksi ennen sitä. Onneksi minulla on valokuvia puutarhasta kesäisessä asussa, joihin voin palata, jos en ehdi.